Samen een passend antwoord binnen de nefrologische zorg dat is Fresenius Medical Care Nederland B.V.

Over Fresenius Medical Care

Ons Nederlandse Team

FMCNL, Fresenius Medical Care Nederland B.V., is een groeiende organisatie met circa 45 medewerkers in Nederland, gevestigd in 's-Hertogenbosch. Met een volledig geïntegreerd aanbod van producten en diensten binnen de dialysezorg én directe zorgverlening aan dialysepatiënten is Fresenius Medical Care wereldwijd marktleider op het gebied van nierfalen: dát is Fresenius Medical Care Nederland B.V.
Fresenius Medical Care is sinds juli 2016 gecertificeerd als Erkend Installateur en Erkend Inspectiebedrijf.    

Ons doel is om samen met onze partners te werken aan passende oplossingen binnen de nefrologische zorg. Het streven is om ziekenhuizen en behandelcentra te “ontzorgen” door langdurige en intensieve relaties op te bouwen. FMCNL is een stabiele, financieel gezonde organisatie met veel ruimte voor eigen initiatief waar we trots zijn op het product dat wordt geleverd!

Fresenius Medical Care wereldwijd

Wereldwijd hebben we zo'n 4100 dialyse centra in 50 landen, waar jaarlijks 38 miljoen behandelingen worden uitgevoerd. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Bad Homburg, in Duitsland.

Ga naar de corporate website >

Onze visie

Wij richten ons op het creëren van een menswaardig (dagelijks) bestaan voor dialysepatiënten over de hele wereld. Patiënten met een nieraandoening kunnen met meer vertrouwen naar de toekomst kijken dankzij onze innovatieve technologie en behandelconcepten. Wij bieden een toekomst; één met de best mogelijke kwaliteit van leven. 

  

Samen richten wij ons op het nastreven van strategieën die ervoor zorgen toonaangevend op technologisch gebied te zijn. Wij bieden producten en diensten voor de hele dialyseketen. De hoogste medische normen vormen ons uitgangspunt, omdat wij geloven in kwaliteit en duurzaamheid. Dit is ons streven voor onze patiënten, onze partners in de gezondheidszorg en onze investeerders, die vertrouwen op de betrouwbare prestaties en de toekomst van Fresenius Medical Care.

Fresenius Medical Care in cijfers

in 150 landen zijn we actief

in 150

landen zijn we actief
elke 0,6s start een behandeling

elke 0,6s

start een behandeling
45 medewerkers in Nederland

45

medewerkers in Nederland

Fresenius Medical Care als fabrikant

Benieuwd hoe onze producten gemaakt worden? Bekijk dan onderstaande film over onze productfaciliteiten over de gehele wereld:

 

Onze rijke historie

In 1462 werd in Frankfurt am Main de Hirsch-apotheek opgericht. Tot de 18e eeuw was dit in eigendom van de Fresenius-familie. In 1912 werd echt gestart met de eigen productie van geneesmiddelen, voor de Hirsch-apotheek en vanaf 1951 is Else Kröner als apotheker verantwoordelijk. In de zestiger jaren start de verkoop van dialysemachines en dialysefilters en vanaf 1983 is het polysulfoonfilter de grondlegger van het baanbrekende succes. Sinds 1996 is Fresenius Medical Care onder de naam Nephrocare actief als zorgverlener. Met een productie van meer dan 1.000.000.000 dialysefilters wereldwijd tot nu toe, kunnen we met recht een 'specialist' genoemd worden!

Fresenius Group

Onze moederorganisatie Fresenius is een wereldwijde organisatie gericht op health care. Binnen de Fresenius Group worden hoogwaardige producten en services aangeboden voor dialyse en diverse andere behandelingen in het ziekenhuis en daarbuiten. Met meer dan 200.000 werknemers in meer dan 100 landen is Fresenius een van de grootste organisaties binnen de health care.  

 

Ga naar de Fresenius Group website >

 

Top