Innovatieve therapeutische oplossingen dat is Fresenius Medical Care Nederland B.V.

Andere specialismen

Therapeutische aferese en lever gerelateerde oplossingen

Naast de reguliere dialysebehandelingen bieden wij specialistische oplossingen op het gebied van therapeutische aferese. Therapeutische aferese is verder onder te verdelen in immunoadsorptie en lipiden aferese. Tevens kunnen wij uw partner zijn op het gebied van ascites als gevolg van levercirrose. 

Samen willen we de beste kwaliteit van zorg aan uw patiënten kunnen bieden, door met specifieke therapieën het verschil te maken!

Therapeutische aferese

Immunoadsorptie

Immunoadsorptie is een effectieve extracorporele behandeling voor het verwijderen van antilichamen. Fresenius Medical Care kan u voorzien van zowel een enkel- als dubbelkolomsysteem.

 Lees meer over Immunoadsorptie >

Brochure Immunoadsorptie

Therapeutische aferese

Lipiden aferese

Lipiden aferese is een effectieve extracorporele behandeling voor het verwijderen van LDL en Lp(a) en kan worden ingezet bij patiënten met familiaire hypercholesterolemie en/of een verhoogd Lp(a).

Wij bieden twee manieren om deze behandeling uit te voeren. Ons DALI®-systeem behoeft geen voorafgaande plasmascheiding en adsorbeert LDL en Lp(a). De MONET® filter verwijdert LDL en Lp(a) na plasmascheiding.

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze brochures, die kunt u hieronder downloaden.

Brochure Dali   

Lever gerelateerde oplossingen

Behandeling bij ascites: alfapump®

Het alfapump® systeem is een nieuwe en innovatieve therapie, die ascites continue verwijdert op het moment dat het ontstaat. Hierdoor worden noodzakelijke en zich herhalende paracentesebehandelingen in het ziekenhuis significant verminderd of volledig overbodig. 

Het alfapump® systeem is een medical device dat de kwaliteit van leven van patiënten aanzienlijk kan verbeteren. Het is speciaal ontwikkeld om in het lichaam te worden geïmplanteerd en op maat ontworpen om een veilig transport van ascites van de buikholte naar de blaas te kunnen garanderen.

Voordelen voor de patiënt:

  • vermindering of overbodig maken van pijnlijke en herhaalde paracentesebehandelingen;
  • snellere terugkoppeling en opvolging van de arts door DirectLink-technologie;
  • mogelijke afname in frequentie van ziekenhuisbezoeken;
  • mogelijke verbetering in fysieke activiteit en voedingsstatus.

Neemt u voor aanvullende informatie gerust contact met ons op. 

Top