Samen een passend antwoord binnen de nefrologische zorg dat is Fresenius Medical Care Nederland B.V.

Thuistherapieën

Therapie op maat op het juiste moment en de juiste plaats

 

Met ons portfolio voor peritoneale dialyse en thuishemodialyse kunt u er zeker van zijn dat u alles heeft wat er nodig is voor een optimale patiëntenzorg. Daarnaast kunt u tegemoet komen aan de persoonlijke voorkeuren van uw patiënten.

Uw partner in thuisdialyseoplossingen

 

Voor dialysepatiënten zijn er goede redenen om eerst aan thuisdialyse te denken. Goed geïnformeerde patiënten zullen thuisdialyse als therapie overwegen.1

Fresenius Medical Care is uw partner voor thuisdialyse en biedt verschillende mogelijkheden voor peritoneale dialyse (PD) en thuishemodialyse (THD) en kan ook zorgdragen voor de bijbehorende klinische en praktische oplossingen. We bieden volledige ondersteuning voor het hele traject van de patiënt - en bij alle modaliteitswijzigingen.

Met onze hoge standaarden kunt u er zeker van zijn dat u alles hebt wat u nodig hebt voor een optimale patiëntenzorg en om tegemoet te komen aan de persoonlijke voorkeuren van patiënten.

CAPD: Individuele klinische oplossingen voor maatwerktherapie voor uw patiënten

Kunnen kleine details een verschil maken?

Op het gebied van Continue Ambulante Peritoneaal Dialyse (CAPD) bieden onze individuele klinische oplossingen maatwerktherapie voor uw patiënten. 

Het stay•safe systeem – kleine details die een groot verschil maken

Het stay•safe systeem is speciaal ontworpen om patiënten op een veilige en gemakkelijke manier te helpen met hun dagelijkse zelfzorg CAPD-behandeling:3-7

 • De stay•safe DISC leidt patiënten door de essentiële stappen van de CAPD-behandeling en vereenvoudigt de behandelingsprocedure.
 • De unieke blauwe stay•safe PIN sluit automatisch het katheterverlengstuk af voorafgaand aan afkoppeling, waardoor risicostappen en de daarmee samenhangende kans op besmetting door aanraking worden voorkomen.

Automatische Peritoneale Dialyse (APD): Gepersonaliseerde behandeling en altijd aanpasbaar

Doelgerichte individuele PD-therapie: sleep•safe harmony

Hoe kan één cycler therapieopties bieden die zijn afgestemd op de behoeften van uw patiënten?

Voor Automatische Peritoneale Dialyse (APD) biedt onze sleep•safe harmony cycler geavanceerde functies gericht op het verbeteren van patiëntzorg. Met de cycler kan de patiënt de behandeling gemakkelijk uitvoeren en er is weinig trainingstijd nodig. adapted APD-therapie (aAPD) met de sleep•safe harmony biedt u de mogelijkheid om korte cycli met kleine vulvolumes af te wisselen met lange cycli met grote volumes en variërende glucoseconcentraties. adapted APD is een behandelvorm om optimale ultrafiltratie en klaring binnen één PD-sessie te optimaliseren.7

sleep•safe harmony biedt:

 • Een gepersonaliseerde behandeling die is afgestemd op de behoeften van uw patiënten
 • adapted APD die ultrafiltratie en klaring kan verbeteren7
 • Begeleiding van de patiënt met geïntegreerde animaties op het scherm
 • Voorschrift op de cycler en via PatientOnLine-software

adapted APD-therapie (aAPD) - meer resultaat met dezelfde input

De aAPD-methode is geïntroduceerd door M. Fischbach et al: 7 door korte cycli met kleine vulvolumes af te wisselen met lange cycli met grote volumes worden ultrafiltratie (UF) en klaring binnen één PD-sessie bevorderd.

Thuishemodialyse met bewezen technologie

Voor een groot aantal nierpatiënten met niervervangende therapie is thuishemodialyse (THD) een goed alternatief voor behandeling in een dialysecentrum. Voor deze patiënten is de brede hemodialyse-ervaring van Fresenius Medical Care ook beschikbaar voor thuis. Met de 5008S CorDiax en het thuishemodialyseportfolio van Fresenius Medical Care kunnen patiënten geavanceerde therapieën thuis uitvoeren:

 • Veiligheidsfuncties op de machine voor de gemoedsrust van u en uw patiënt voor dialyse overdag en 's nachts
 • Technische ondersteuning voor uw gemak en dat van uw patiënten

Rondom de 5008S CorDiax-dialysemachine heeft Fresenius Medical Care een uitgebreid portfolio van aanvullende producten voor betrouwbare hemodialyse die door de patiënt zelf kan worden uitgevoerd of met hulp van een partner. Fresenius Medical Care heeft een thuisdialyseaanbod waarbij de patiënt centraal staat

Volumecontrole – een praktische manier om de vloeistofstatus te beoordelen en te corrigeren 

Volumecontrole is bedoeld om het leven van en de zorg voor uw patiënten te verbeteren omdat u hen helpt om een betere vloeistofstatus te realiseren. Volumecontrole combineert geavanceerde technologie met praktische therapeutische voordelen en biedt daarmee nieuwe manieren om veelvoorkomende problemen met vloeistofbeheer op te lossen.

Volumecontrole is erop gericht om proactief en tijdig interventies uit te voeren in geval van een disbalans van vloeistof, de patiënt te stimuleren om zich beter aan zijn/haar dieet te houden, de restfunctie (RRF) te behouden, euvolemia te bereiken en te behouden en cardiovasculaire complicaties te voorkomen.

Thuisoplossingen door Fresenius Medical Care

 

Fresenius Medical Care is uw partner voor thuisdialyse en voor de bijbehorende klinische en praktische oplossingen die u kunnen ondersteunen. Klantenondersteuning is een essentieel onderdeel van onze thuisoplossingen en hieronder valt onder meer:

 • Programma-instelling thuisdialyse
 • Trainingsondersteuning
 • Installatie bij de patiënt thuis
 • Bevoorradingsdiensten thuis
 • Klinische ondersteuningstools

1. Manns BJ, et al. The impact of education on chronic kidney disease patients‘ plans to initiate dialysis with self-care dialysis: a randomized trial. Kidney International 2005;68(4):1777-83.
2. Nobahar M & Tamadon MR. Barriers to and facilitators of care for hemodialysis patients; a qualitative study. Journal of Renal Injury Prevention 2016;5(1):39-44.
3. Dunst R, et al. Peritonitis rates using different CAPD systems. Peritoneal Dialysis International 2001;21(Suppl.2):S65.
4. Van Biesen W, et al. stay•safe®, a new PVC-free system for PD: Results of the multicenter trial. Peritoneal Dialysis International 1999;19(Suppl.1):S43.
5. Issad B, et al. stay•safe®, a new PVC-free system for CAPD: Results of a multicenter survey. Peritoneal Dialysis International 2001;21(Suppl.1):S34.
6. Basile C., et al. The incidence of peritonitis declines after implementation of the stay•safe® system (sss). Blood Purification 2001;19:79.
7. Fischbach M, et al. The beneficial influence on the effectiveness of automated peritoneal dialysis of varying the dwell time (short/long) and fill volume (small/large): randomized controlled trial. Peritoneal Dialysis International 2011;31(4):450-8.

Top